Pollen Potkun Heppakerho

Heppakerho aloittelijoille ja hevosharrastusta harkitseville!

Kerho lauantaisin klo 12:30! (Alkaen 4.8.)

Heppakerho on n. 7-14 vuotiaille lapsille suunnattu hyvä tapa aloittaa hevosmaailmaan tutustuminen. Hevostaitoja opetellaan tehtävien ja leikin kautta, ja talliporukasta saa tukea ja kannustusta oppimiseen.

Kerhoon ei ole pääsymaksua. Ainoat maksut tulevat vapaaehtoisista materiaaleista.

Kerhokerroilla tutustutaan hevosiin ennen ensimmäistä ratsastustuntia, opitaan hoitamaan hevosta turvallisesti ja tutustutaan varusteisiin, hevosen käytökseen, sen luonteeseen ja muihin hevosten kanssa tarvittaviin taitoihin.

Kerholaiset saavat oman tehtäväkirjan (10€), jossa on opittaviin aiheisiin liittyviä tehtäviä jotka tukevat oppimista leikin ohella. Opittavat aiheet ovat suunniteltu SRL:n merkkien suorittamista ajatellen, ja kauden päätteeksi saa suorittaa harjoitellun merkin (5€/merkki). 

 Ohjaajilla on SRL:n järjestämä kerhonohjaajan koulutus ja apuohjaajilla koulutusta vastaavat taidot.

Heppakerhon syyskausi alkaa 4.8. ja kestää 20 kertaa (viikko 31-50). Ensimmäiset kerrat ovat suunnattu alkeiskurssin aloitusta ajatellen, joka alkaa viikolla 36 (1.9.). Syyskausi on suunnattu n. 7+ vuotiailleSyyskaudella opeteltavien asioiden pohjana ovat taidot, joita vaaditaan Perusmerkin suoritukseen. Alle 10-vuotiaat voivat myös suorittaa sen sijaan helpomman Minimerkin.

Heppakerhoon osallistuville 10 kerran kortti alkeiskurssille alennettuun hintaan!

Kevätkausi alkaa tammikuussa 5.1. ja kestää 20 kertaa (viikko 1-20). Kevätkausi on suunnattu 9+ vuotiaille tai syyskausilaisille, jotka haluavat jatkaa kerhossa. Kevätkaudella tähtäimessä on Hoito I -merkki, jonka myöntää ratsastuksenohjaaja hyväksytystä merkkisuorituksesta.